Kullanım ve Yerinde Yararlanma Düzenlemeleri

Yeni dönem Bilgi Merkezi kullanım ve yerinde yararlanma kuralları yeniden düzenlenmiştir. Yaz Döneminde uygulanacak kurallar aşağıda paylaşılmıştır:

• Bilgi Merkezi’ne giriş ve çıkışlarda merdivenleri tercih ediniz. Asansördeki kişi kısıtlamasına dikkat ediniz.
  • Üniversitenin tüm alanlarında olduğu gibi Bilgi Merkezi içerisinde de maske kullanımı zorunludur.
  • Bilgi Merkezi’ne girişte ellerinizi mutlaka dezenfekte ediniz.
  • Kullanılmış maske ve eldivenleri Bilgi Merkezi giriş ve salonlarında bulunan “maske-eldiven atık kutusu”na atınız.
  • Bilgi Merkezi salonlarında grup olarak çalışmayınız ve sosyal mesafe kurallarına uyunuz.
  • Çalışma masaları ve oturma planları güvenli mesafe sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Buna ilişkin yönlendirmelere ve Bilgi Merkezi personelinin hatırlatmalarına dikkat ediniz.
  • Bilgi Merkezi çalışma saatleri içerisinde basılı koleksiyonlardan (kitap, dergi, DVD) kaynak seçebilir ve ödünç alabilirsiniz. İncelediğiniz kaynakları rafa yerleştirmeden yakınındaki kitap arabalarına ve kutulara bırakınız.
  • İade etmek istediğiniz kaynakları Bilgi Merkezi girişinde bulunan “iade kutuları”na bırakınız. Kaynakların iade işlemleri gün içinde gerçekleştirilecek ve size e-posta ile bilgi verilecektir.
  • Bilgi Merkezi salonlarında (paketli ürünler dahil olmak üzere) yiyecek ve içecek tüketmeyiniz (su hariç)
  • Üniversite genelinde alınan COVID-19 önlemleri ve uygulamalar için 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde Kampüse Güvenli Dönüş sayfasını ziyaret ediniz.