JoVE Education & Research Video Veritabanı

İlk kez 2019 yılında Jove Science Education Biyoloji paketiyle abonelik gerçekleştirdiğimiz JoVE veritabanı erişimimizi, uzaktan eğitim ve araştırma süreçlerini desteklemek üzere eklenen yeni içeriklerle 2021 yılında da sürdürüyoruz.

Jove içerikleri 2 temel koleksiyondan oluşmaktadır, bunlar:

JoVE Education:Öğrenci eğitimi için hazırlanan ve konuları basit şekillerde açıklayan videoları içermektedir. JoVEEducation koleksiyonundan,12.000’in üzerinde akademik videoya erişim sağlanmakta ve her ay 150 yeni video koleksiyona eklenmektedir. Söz konusu içeriklerin derslerde yaygın ve etkin bir şekilde kullanım potansiyeli vardır.

JoVE Research (Video Journal):Akademisyenlerin araştırmalarında kullanabilmesi için hazırlanmış video makalelerden oluşmaktadır.

 

JoVE Research (Video Journal), makalelerin video ortamına aktarıldığı, görsel olarak açıklandığı ve etki faktörü değerine (1.2) sahip ilk hakemli videoları içermektedir.

Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNAS ve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir.

JoVE koleksiyonlarının detaylı içerikleri ve erişim linkleri aşağıda paylaşılmıştır;

JoVE Education;

JoVE Research;

JoVE Core;

JoVE Lab Manual

JoVE Encyclopedia of Experiments

Not: Değerli akademisyenlerimiz, JoVE eğitim videolarının ders içeriği olarak etkin kullanımına dair her türlü sorularınız ve oryantasyon talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz. [email protected]