Erişime Açılan Veritabanları

Kadir Has Üniversitesi'nin Değerli Mensupları,

COVID-19 Pandemisi dolayısıyla birçok yayınevi üniversitelerin araştırma ve uzaktan eğitim faaliyetlerini desteklemek amacıyla dergi ve kitap gibi koleksiyonlarını tamamen veya belli kısıtlarla üniversite mensuplarının erişimine açmaktadır.

Bugün itibariyle erişim sağlanmış kaynaklara Bilgi Merkezi web sayfası veri tabanları sekmesinde yer alan COVID-19 başlığı altında ulaşabilirsiniz. 

https://bilgimerkezi.khas.edu.tr/veritabanlari    

Kaynak listesi sürekli güncellenmekte olup, sayfayı sık sık ziyaret etmenizi öneriyoruz. Söz konusu kaynaklar başta olmak üzere Bilgi Merkezi online koleksiyonlarıyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Güncel liste aşağıdaki gibidir;

Elektronik Kaynaklar

Annual Reviews

Annual Reviews çeşitli disiplinlerde yayınlanmış, makale analizleri veren bir dergi koleksiyonudur. Biyomedikal, fizik ve sosyal bilimler alanındaki 33 dergiye tam metin erişim imkanı sağlamaktadır

Archives Unbound Turkey

Kayıtlar sivil arşivler, ulusal arşivler ve Kayıtlar İdaresi Yaşama ve Diplomatik Şubesi, Washington, D.C.'nin yetkisi altındadır.

Bloomsbury Applied Visual Arts

Bloomsbury Applied Visual Arts görsel sanatlar alanında 170'den fazla kitaba erişim sağlar.

Bloomsbury Collections

Bloomsbury Collections beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında 6.000'in üzerinde elektronik kitaba erişim sağlar.

Bloomsbury Design Library

Bloomsbury Design Library MÖ 1500'den günümüze dünya çapında en son bilimsel tasarım ve el sanatlarını kapsamaktadır.

> Bloomsbury Encyclopedia of Philosophers

Bloomsbury Encyclopedia of Philosophers 8.000'den fazla filozofun bilgisini içermektedir.

Bloomsbury Fashion Video Archive

Bloomsbury Fashion Video Archive moda alanında 3000'in üzerinde video içeriği sunmaktadır.

Bloomsbury Food Library

Bloomsbury Food Library, yiyecek alanı için geniş bir ansiklopedi yelpazesine, referans çalışmalarına, e-kitaplara, görüntülere ve daha fazlasına erişim sunar.

Bloomsbury Popular Music

Bloomsbury Popular Music araştırma ve öğrenme için doğru nota vurmak için önde gelen etkileşimli araçları bir araya getiriyor. Müzik, etnomüzikoloji, sahne sanatları, medya ve iletişim, kültürel çalışmalar, antropoloji ve sosyoloji gibi disiplinlerdeki öğrenciler ve akademisyenler için ideal bir kaynaktır.

> Bloomsbury Screen Studies

BMJ - COVID 19

Koronavirüs konusundaki makaleler erişime açılmıştır. Erişmek için tıklayınız.

Cambridge Textbooks

39.000'nin üzerinde disiplinlerarası elekronik kitaba eirşim sağlar.

> De Gruyter

De Gruyter ve partner yayınevlerinin 1650 ile 2016 yılları arasında basılmış olan 75,000 e-kitap 30 Haziran 2020 tarihine kadar erişime açılmıştır. Koleksiyon içerisinde; sanati mimarlık, dil bilimleri, matematik, mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler alanlarının da bulunduğu 30 farklı disiplin bulunmaktadır.

De Gruyter Building Types Online

6000'nin üzerinde profesyonel mimarlık çizimlerine erişim sağla

De Gruyter Energy Online 

Energy Online, bilim, mimari, ekonomi ve politika ile ilgili enerji konularını içerir. Enerji konusunda 200'ün üzerinde elektronik kaynapa erişim sağlar.

De Gruyter Nano Online

Nano Online, nano bilim ve teknolojisinin kapsamlı bir içeriğini sunar. Fizik, kimya ve malzeme bilimi ile mühendislik ve tıp dahil olmak üzere bu alanda aktif olan tüm disiplinlerden araştırma sonuçlarına kolay erişim sağlar.

Duke University Press

Listede yer alan kitaplara 1 Haziran’a kadar, makalelere ise 1 Ekim’e kadar ücretsiz erişilebilir, erişmek için tıklayınız; https://www.dukeupress.edu/Explore-Subjects/Syllabi/Navigating-Pandemic-Syllabus

EconLit with Full Text

Çalışma ekonomisi, işletme, iktisat, siyaset bilimi alanlarında 670’den fazla tam metin dergiye erişim sağlamaktadır.

Elsevier COVID-19 Resource Center

Koronavirüs ile ilgili makaleler erişime açılmıştır, erişmek için tıklayınız.

Elsevier Textbooks

ScienceDirect'te yer alan 256 ders kitabı için 90 gün boyunca erişim sağlanacaktır. Kitapların listesi için tıklayınız.

Emerald Emerging Markets Case Studies – EEMC

İşletme ve yönetim bilimleri alanlarında 800’den fazla vaka çalışması içeren Emerald Emerging Markets Case Studies – EEMC veritabanına 30 Haziran 2020 tarihine kadar deneme erişimi sağlanmıştır.

> Enago Learn

Akademik Yazım ve Yayın sertifika programı yayın sürecinde yol göstereci nitelikte olan ve Uluslararası Dergilerde yayınlamada sizlere yardımcı olabilecek Enago Learn erişime açılmıştır.

Engineering Source

Bilişim sistemleri, biyomühendislik ve bilgisayar, enerji sistemleri; çevre, elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makina, petrol ve doğal gaz mühendisliği ve temel mühendislik ile ilgili tüm alanları kapsayan Engineering Source veritabanı 3000’nin üzerinde dergiye erişim sağlamaktadır.

Film & Television Literature Index with Full Text

Sinematografi, Film ve televizyon teorisi, Koruma ve restorasyon, Prodüksiyon, Senaryo yazma gibi alanlarda tam metin dergi/kitaba erişim sağlamaktadır.

Harvard Business Review Collection

Harvard Business Review Press tarafından yayımlanan e-kitaplarının tamamını içermektedir ve 400'den fazla monograf, yeni yayımlanmış e-kitaplar, çalışmalar ve HBR Classics serisinde bulunan 150'den fazla makale derlemesini içeren 600'den fazla e-kitaba erişim sunmaktadır.

Hiperkitap

Biyoloji, kimya, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, işletme, ekonomi, eğitim, teknoloji, mühendislik, güzel sanatlar, mimarlık, tarih, felsefe, psikoloji, din, politika, dil ve edebiyat, hukuk, müzik, sağlık bilimleri ve ilgili alanlarda yayınlanmış 18.000’den fazla elektronik kitaba tam metin erişim sağlayan Türkçe içerikli bir elektronik kitap veritabanıdır.

IdealOnline

İdealonline, araştırmacıların Türkiye’de yayımlanmakta olan her türlü bilgi kaynaklarına hızlı, kolay ve zamandan bağımsız bir şekilde erişebilmelerini ve eriştikleri bilgilerden etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacak veri tabanları oluşturmaktır. İdealonline veri tabanları, İdeal Kültür’ün iş birliği içerisinde olduğu yayıncı ortakları tarafından yayınlanan bilimsel ve teknik içeriğin keşfedilmesi ve bunlara erişilmesi için önemli bir kaynaktır. Özellikle Türkçe içeriğin uluslararası standartlarda ve güçlü bir sistemle kullanıcılarına ulaştırmaktadır.

IEEE eLearning Library

Mühendislik alanında ileri teknolojiler için çeşitli konularda 750’den fazla eğitim/kurs paketleri sunar.

Jove Science Education

İçerdiği 11 farklı konu başlığında 650’nin üzerinde eğitim videosu barındıran Jove Science Education video veritabanına 15 Haziran 2020 tarihine kadar erişim sağlanmıştır.

> JSTOR - COVID19

"Public Health" alanındaki 26 derginin arşiv erişimi açılmıştır.

Kanopy

Erişim için;

Kullanıcı Adı: khas

Şifre: access

>MIT Press

MIT Press tarafından yayınlanmış 3065 elektronik kitaba erişim sağlar.

Ohio State Universtiy Press

Monografiler ve “Language Files Textbook” erişime açılmıştır.

On the Boards.TV

48 Saat süresince ARTATHOME20 kodu ile tüm performanslara erişim sağlayabilirsiniz. Web sayfası için tıklayınız

Oxford University Press - COVID19

Koronavirüs konusundaki dergi makaleleri ve diğer online kaynakların ilgili bölümleri erişime açılmıştır. Erişmek için tıklayınız.

ProjectMuse - COVID19

Koronavirüs ile ilgili makale ve kitaplar erişime açılmıştır, erişmek için tıklayınız.

Publicly Available Content

Disiplinlerarası birçok açık erişim kaynağın derlenerek oluşturulduğu bir veritabanıdır.

PubMed

Koronavirüs ile ilgili tüm araştırma bulguları ve veriler erişime açılmıştır, erişmek için tıklayınız;

Screen Studies

Taylor&Francis - COVID19

Koronavirüs konusundaki makale ve kitaplar erişime açılmıştır. Erişmek için tıklayınız.

World Scientific

World Scientific Journals veritabanı nanoteknoloji, biyomedikal ve hesaplamalı bilimler gibi konularda 86 akademik e-dergi içerir. Platform üzerinden abone olunan dergilerin 2001 yılından itibaren tüm güncel sayılarına erişim olanağı vardır.

Turcademy

Turcademy, ile Türkiye'nin önde gelen yayıncılarından Seçkin Yayıncılık, Pegem Akademi, Anı Yayıncılık, Palme Yayıncılık ve Gazi Kitabevi’nden sağlanan Beşerî Bilimler, Sosyal Bilimler, Davranış Bilimleri, Bilim, Teknoloji ve Tıp ve daha pek çok alandan yaklaşık 2500 akademik kitaba elektronik olarak erişim sağlayabilirsiniz