ANKOSLink2023 Konferansı’nda KHAS Bilgi Merkezi’ne İki Ödül!

20-23 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ANKOSLink2023 Uluslararası Konferansı “Cumhuriyet’in 100. Yılında Üniversite Kütüphanelerini Yeniden Düşünmek” ana temasıyla gerçekleştirildi. Konferansa 20 farklı ülkeden 500’den fazla kütüphaneci, yönetici, akademisyen ve yayınevi temsilcisi katıldı.

Üç gün süren konferansta, yapay zekanın üniversite kütüphanelerine etkisi, değişen eğitim öğretim yöntemleri, kalıcı tanımlayıcılar ve bilgiye erişim, araştırma değerlendirme sistemleri, açık bilim, açık erişim, yayıncılık alanındaki gelişmeler, yeni öğrenme platformları gibi konular ele alındı.

Konferansın poster sunumları oturumuna Bilgi Merkezi iki poster ile başvurdu. Değerlendirme jürisi,  22 poster arasından Alper Menemenlioğlu ve Meltem Çınar’ın “Değişen Eğitim-Öğretim Yöntemlerinde Kütüphaneci Desteği: Kadir Has Üniversitesinde Ders Kaynakları Kütüphaneciliği” başlıklı posterini ikinciliğe, Oğuz Bilek ve Saadet Yüce’nin “Üniversite Kütüphanelerinde Sürdürülebilirlik: Kadir Has Üniversitesi Bilgi Merkezi Örneği” posterini üçüncülüğe layık gördü.

Her iki posterin sunumu, 23 Kasım 2023 tarihinde konferans kapsamında gerçekleştirildi.  Kazanılan para ödülü Bilgi Merkezi ekibi tarafından Kadir Has Üniversitesi Beyaz Güvercinler Burs Fonu’na bağışlandı.

Bilgi Merkezi ekibini başarılarından dolayı içtenlikle kutluyor, gelecekteki projelerinde başarılar diliyoruz.