Oku ve Yayımla Anlaşmaları

 

Bilgi Merkezi olarak, yayıncı paydaşlarımızdan Wiley Yayınevi, SAGE Journals, Cambridge University Press, American Chemical Society (ACS), Association for Computing Machinery (ACM) Oxford University Press ve Springer Nature ile yapılan iş birliklerini sizlerle paylaşmak isteriz.

  •  SAGE Journals

İş birliği kapsamında SAGE Choice dergilerinde yayın yapmak isteyen mensuplarımıza, standart makale işlem ücreti (APCs-Article Processing Charge) 2200 GBP yerine, 200 GBP olarak uygulanacaktır. İndirim 31.12.2024 tarihine kadar geçerlidir. Makaleniz yayınlanmak üzere kabul aldıktan sonra, makale ve kurum bilginiz ile birlikte [email protected] adresiyle, iş birliğinin uygulanması için iletişime geçebilirsiniz.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.

  • Cambridge University Press

Cambridge University Press’in “Hybrid” ve “Gold Open Access” olarak tanımlanan dergilerinde Kadir Has Üniversitesi yazarlarından “Read and Publish” anlaşması kapsamında makale işlem ücreti (APCs-Article Processing Charge) alınmayacaktır.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.

  • American Chemical Society (ACS)

ACS dergilerinde sorumlu yazar olarak yapacağınız yayınlar için, “Oku ve Yayımla” anlaşması kapsamında makale işlem bedeli (APCs-Article Processing Charge) alınmayacaktır ve makale açık erişim olarak yayınlanacaktır. Anlaşma kapsamında Kadir Has Üniversitesi adresli yıllık 2 makale yayınlama kotamız bulunmaktadır.

Sorumlu yazar, Paragon Plus profilindeki açılır bir menü aracılığı ile Üniversitemizi seçerek kurumumuzla ilişkisini belirtmelidir ve Paragon Plus profilinde Üniversitemiz e-posta adresini kullanmalıdır Gönderen sorumlu yazar, hakem değerlendirme süreci boyunca ACS ile iletişim kuracak kişi olarak tanımlanmalıdır.

Yukarıdaki kriterleri karşılayan yazarlar Nitelikli Yazar (Qualifying Author) olarak değerlendirilecektir. Nitelikli yazar olarak makalenizin kabulü sırasında otomatik olarak açık erişim fon talebi oluşacak ve fon talebinizle ilgili işlem yapıldığında Copyright Clearance Center (CCC)'dan bir bildirim alacaksınız.

Dergi Yayın Sözleşmesi (Journal Publishing Agreement) tamamlanırken, makalenizin açık erişim sözleşme kapsamında olduğu bilgisi yer almalıdır.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.

  • Association for Computing Machinery (ACM)

ACM dergilerinde yapacağınız yayınlar için “Read + Publish” anlaşması kapsamında, makale işlem bedeli (APCs-Article Processing Charge) alınmayacaktır ve makale açık erişim olarak yayınlanacaktır.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki yayın listesi için lütfen tıklayınız.

  • Oxford University Press

Kadir Has Üniversitesi mensupları, Oxford Journals Online 2024 Dergi Koleksiyonunda yer alan 343 “Hybrid” dergide, makale işlem ücreti (APCs-Article Processing Charge) alınmadan, “research article, review article, brief report, case report” yayın türlerinde sınırsız açık erişim yayın yapabileceklerdir.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.

  • Wiley Publishing

Kadir Has Üniversitesi mensupları, Web of Science (WOS)’da indekslenen Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold Dergilerinde (Hindawi hariç, 763 dergi) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publication” türlerinde, Makale İşlem Ücreti (Article Processing Charge–APC) ödemeden, açık erişim yayın yapabileceklerdir. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen yazar, anlaşmadan yararlanmak istemesi durumunda, yayın için onay TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından verilecektir. Anlaşma kapsamında yıllık makale sayısı kotası bulunmaktadır. Yıllık kotanın dolması durumunda, yayının APC ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Mensuplarımızın makale başvurusu sırasında, başvuru formuna “…@khas.edu.tr” uzantılı kurumsal e-posta adreslerini kaydetmeleri gerekmektedir.

Anlaşma detayları için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.

  • Springer Nature

Kadir Has Üniversitesi mensupları Web of Science'da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde (810 dergi) Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türlerinde Makale İşlem Ücreti (Article Processing Charge–APC) ödemeden, açık erişim yayın yapabileceklerdir. 

Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen yazar, anlaşmadan yararlanmak istemesi durumunda, yayın için onay TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından verilecektir. Anlaşma kapsamında yıllık makale sayısı kotası bulunmaktadır. Yıllık kotanın dolması durumunda, yayının APC ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Mensuplarımızın makale başvurusu sırasında, başvuru formuna “…@khas.edu.tr” uzantılı kurumsal e-posta adreslerini kaydetmeleri gerekmektedir.

Anlaşma detayları ve yazar kılavuzu için lütfen tıklayınız. Anlaşma kapsamındaki dergi listesi için lütfen tıklayınız.