Turnitin – Akademisyenler için

Turnitin, akademik dürüstlüğü destekleyen, derecelendirmeyi ve geri bildirimi kolaylaştıran, intihal caydırıcı ve öğrenci sonuçlarını iyileştiren, internet tabanlı bir benzerlik tespit hizmetidir.

Turnitin Feedback Studio ayrıca değerlendirilme, otomatik yazım ve dilbilgisi incelemesi, belge ek açıklamaları ve geri bildirim ile öğrenci çalışmalarının derecelendirilmesi için araçlar içerir. Öğretim üyeleri de belge yükleyebilir ve kontrol edebilir.

Turnitin yalnızca akademisyenlerin kullanımı için olup Turnitin web sayfası üzerinden ve KHAS Learn üzerinden kullanılabilmektedir.

iThenticate – Araştırmacılar ve Öğretim Üyeleri için

iThenticate, fakülte araştırmaları, fakülte tarafından hazırlanan makaleler veya ders kitapları, teklifler, ek ders materyalleri ve tezler için içerik orijinalliği sağlamaya yardımcı olan bir benzerlik tespit yazılımıdır.

Kontrol veri tabanı, akademik veri tabanlarından, akademik dergilerden ve 17 milyardan fazla web sayfasından oluşur.

İntihal.net – Araştırmacılar, Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler için

İntihal.net, akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için tasarlanmış bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. İntihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini 3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. Sistem farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlardaki kullanıcılar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler. Doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgenizin otomatik olarak depoya eklenmesi problemini yaşamadan rahatlıkla benzerlik testi yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve eğitim talepleriniz için ic.reference@khas.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.