Kütüphanelerarası Ödünç ve Belge Sağlama

Khas mensuplarının, eğitim, araştırma ve kurumsal faaliyetleriyle ilgili olarak Bilgi Merkezi Koleksiyonlarından karşılanamayan bilgi kaynağı ihtiyaçlarının (kitap, multimedia, makale, kitap bölümü, tez vb), işbirliği içinde olduğumuz yurtiçi ve yurtdışındaki kütüphanelerden ödünç alınması/sağlanması hizmetidir.

Kütüphanelerarası Ödünç

Bilgi Merkezi Koleksiyonlarında bulunmayan kitapların, işbirliğimiz olan kütüphanelerden, sağlayıcı kütüphanenin kuralları geçerli olmak üzere, belirli süreyle ödünç alınmasıdır.

• Kütüphanelerarası Ödünç isteğinde bulunmak için ILL İstek Formu’nun doldurulması gerekmektedir.
  • Khas Öğrenci, Akademik ve İdari personeli bu hizmet kapsamında aynı anda en çok 10 kitap isteğinde bulunabilir.
  • Bilgi Merkezi’ne ulaşan Kütüphanelerarası Ödünç istekleri ve süreç hakkında, istek sahiplerinin ......@....khas.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine bilgilendirme yapılır.
  • Sağlayıcı kütüphaneye iletilen bir kitap isteğinin karşılanma süresi 3-7 iş günü arasında değişmektedir.
  • Kütüphanelerarası Ödünç kapsamında sağlanan kaynakların ödünç süreleri, sağlayıcı kütüphanelerin kuralları doğrultusunda farklılık göstermektedir. Bu süre 15 ile 45 gün arasında değişmektedir.
  • Bu kapsamda sağlanan kaynağın hasar görmesi ve kaybedilmesi durumunda, sağlayıcı kurumun kuralları geçerlidir ve doğacak tüm masraflar istekte bulunan kullanıcılar tarafından karşılanır.

Makale/Doküman Sağlama

Bilgi Merkezi Koleksiyonlarında bulunmayan makale, tez, kitap bölümü vb. dokümanların işbirliğimiz olan kütüphanelerden, ilgili telif hakları uyarınca basılı ve elektronik olarak sağlanmasıdır.

Doküman Sağlama isteğinde bulunmak için İstek Formu’nun doldurulması gerekmektedir.
Khas Öğrenci, Akademik ve İdari personeli bu hizmet kapsamında aynı anda en çok 10 doküman isteğinde bulunabilir.
Bilgi Merkezi’ne ulaşan Doküman istekleri ve süreç hakkında @khas.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine bilgilendirme yapılır.
Sağlayıcı kütüphaneye iletilen bir doküman isteğinin karşılanma süresi 1-5 iş günü arasında değişmektedir.
Khas Mensupların bir akademik dönemdeki 50 doküman/makale isteği ücretsiz olarak sağlanır. Bu kontejanın üzerinde gerçekleşen isteklerde, doğacak olan kargo, telif ve fotokopi gibi maliyetler kullanıcılar tarafından karşılanır.